En tripp till Qatar, Doha!

Min julafton och dagarna därefter skulle bli ganska lugna och händelselösa... men ödet ville annat!
Jag vaknade på julaftons eftermiddagen (hade flygit till bahrain under natten) och ringde Louise.
Hon hade som vanligt lite oavslutade ärenden sådär i sista sekund och skulle därför in till stan, jag bestämde mig för att hänga på.
Vi åt först en sen lunch på The One, typ den enda restaurangen i hela Abu dhabi som håller en ok standard för lunchmat.
Sedan åkte vi vidare till Marina mall och kika runt på last -minut julklappar! Vid femtiden bestämde jag att jag skulle hänga på henne till Doha, och då var det 4 timmar tills planet skulle lyfta!
PANIIIIK!

Väl hemma blev det julklappsinslagning, bokning av biljett, packa pappas kappsäck, göra gravlaxsås, diska, byta kläder, slita upp julklapparna från familjen och varandra,  julmiddag hos Lena klockan kvart over sju.
En timme senare så var det bara att springa hemåt, glömde nyckeln, sprang tillbaka till lena, hittade nyckeln, sprang hem igen, bytte kläder, mötte upp Louise, kom på att check in skulle stänga om 15 minuter, springa till taxin, hoppa in i taxin, köööööööööör ropade vi till gubben, visste inte vilken terminal vi skulle på, chansade på 3an, kö vid staff-incheckningen, ropade "vi ska till Dohaaa!" hoppade före i kön, flämtandes fick vi våra biljetter..... pustade ut!

Gissa hur trötta vi var när vi väl satte oss på planet. Jag hade flygit 2 nätter i rad och bara sovit drygt 4.5 timmar på julaftons förmiddagen. Osså all denna stress... ja inte var det rogivande direkt!

Landade i Doha klockan tio lokal tid, blev upphämtade..... sov rätt bra den natten asså!

Doha har ett enormt lyxigt område som heter The pearl island, och Doha har även en äkta traditionell SOUK som jag verkligen älskade! Annars vet jag inte om jag skulle vilja bo där direkt...  Men  souken är verkligen något som Abu dhabi och Dubai saknar.

BILDER!


utsikt över The pearl


På Gordon Ramsays restaurang "MAZE"


Mot souken!




stor o liten ;)
























Nu drar jag till Indien en sväng
Ha en bra kväll!

Hotell snusk

Jag läser Aftonbladet på nätet ungefär 15 gånger per dag och nu hittade jag en ny artikel att kommentera.
"Hotellsnusk"

Nån hade gjort en undersökning på 5 stjärniga hotell i Melbourne, och på samtliga hotellrum som kollades hade det hittats mögel, hårstrån, kroppsfetter, bakterier, hudflikar i lakanen...... ja ni vill nog inte veta resten.

Detta är jag inte ett dugg förvånad över. Jag bor ju på hotell normalt sett ett par nätter i månaden och jag tycker faktiskt ofta att rummen är slarvigt städade. Det är ju superäckligt att hitta hårstrån i badkaret och dylikt! blä! Men det händer ofta, kanske för att jag faktiskt inspekterar mina hotellrum. Jag har ju faktiskt själv varit hotellstäderska! Jag tittar alltid runt i badrummet för det är ju där man framför allt vill att det ska va rent!

Städarnas fackförbund försvarade sina anställda med att dom normalt sett bara har 15 minuter på sig att städa ett hotellrum vilket gör att dom måste stressa och hoppa över vissa saker. Ja jag anklagar inte städarna, jag förstår att dom har tidspress. Ni skulle se hur fort våra plan städas exempelvis.....
Ca 10 minuter tar det för dom stackars städarna (som i och för sig är ganska många) att städa ett helt stort flygplan med plats för 300 passagerare.... Med en supervisor som stressat skriker och svettas så det sprutar.
Gissa hur rent det egentligen blir.... skrapar man på ytan så hittar man nog ett och annat.....både på ett hotellrum och på ett flygplan!
Huvva.

Nu ska vi inte börja tala om hur rent jag har det i min lägenhet, hm... julstäda någon????
Jag saknar att bo i stan och kunna ringa en städerska ibland! 200 kronor för att få lägenheten i topskick, ja det var det verkligen värt!
Nä imorrn blir det fram med sugarn och moppen! kul.... ;)

Ha en trevlig kväll!

Julmats tillverkning

Nu har jag just tagit ur jul-vörtenur ugnen, eller vad brödet nu kallas. Sånt där brunt bröd som bakas på bikarbonat och som förhoppningsvis kommer smaka gudomligt med smör och ost på!!!!

Igår gjorde jag risgrynsgröt som jag åt till frukost imorse och planerar att äta till frukost imorrn med, ganska så gott är det ju.

Köttbullar hann jag oxå rulla igår, dom blir ju aldrig lika goda som pappas men man kan ju alltid försöka!

Sill inhandlades, dock ej med senapssmak men jag hoppas att inläggningen smakar gott ändå. Man får va tacksam att det ens säljs inlagd sill i detta land! Billigt är det dock inte.... 40 spänn för en burk.

Imorgon eller i övermorgon ska jag göra janssons frestelse, allt är redan inhandlat till ändamålet, jag vet inte hur länge man kan spara den i kylen så det bästa är väl om jag gör den den 23e.

gravad lax ligger i kylen, gravlax-sås skall göras imorrn.

Men två av de allra viktigaste sakerna på julbordet vet vi inte om vi kommer hitta. Nämligen julskinka och prinskorv....! Louise skall ge sig ut på jakt imorgon. Om jag inte minns helt fel så fanns det faktiskt att köpa julskinka på Spinneys år 2007. Så kanske finns det detta år oxå!

julmusten ligger importerad och lagrad i kylskåpet. Glöggen är i skafferiet.
Vad mer har jag glömt??

Om ni undrar varför jag börjat så tidigt så är det för att jag imorgon flyger till Bombay under natten och sedan har jag bara typ 14 timmars vila under dagen innan jag ska iväg till bahrain på nattflight. Jag landar alltså den 24e på morgonen.... och då tänker jag INTE stå o laga mat!
Idag har jag för övrigt flygit till Irak, Erbil heter staden. Det var soft, bara en tredjedel full flight båda vägarna. Men trött böev jag ändå!

Kram och hej!

Världens dyraste julgran bla bla !

Blev informerad igår om att det till och med stått i Aftonbladet om julgranen som pryder Lobbyn på Emirates Palace. Tydligen så är det världens dyraste julgran, såklart...
Allt i det här landet ska ju vara världens dyraste, största, längsta, lyxigaste, och så vidare....!

Jag och Louise åkte dit nu ikväll och med facit i hand så kan jag meddela till er som inte fått se den live, att det är en flopp!
Julgranen i sig är inte värt mycke, fattar jag det som, däremot har nån juvelfirma lånat ut sina smycken som hängts upp på lite olika strategiska platser i granens underdel. Typ klockor för 2 miljoner kronor, halsband för 4 miljoner kronor.... och så vidare...!
Jag trodde liksom att julgranskulorna och glittret och pyntet skulle va gjort i guld och diamanter, men så är det inte!

Jaja, det Abu dhabi ville med denna julgran är ju att få publicitet. Och det har dom tydligen fått! Juvelfirman oxå för den delen....
Men ni har inte missat något gott folk :)

Gonatt!





fin tjej och fin julgran



'


IRL


Pärlhasband i granen är ju en vanlig syn, kanske inte lika dyra som dessa dock!


All I want for christmas....... is this!!!!

Adios

Alldeles för kort-kort ;)

Kom tillbaka från min Frankfurt igår kväll. Jag önskar att jag hade blivit fast där i stället i snökaoset!
Det är så sällan man har ett riktigt bra crew men det hade jag verkligen till Frankfurt! Och det är så himla typiskt att man alltid råkar ha världens bästa grupp av crew just på dessa korta flighter när man ändå inte hinner göra nåt. Ofta har man asbra crew på en turnaround, men inte när man ska iväg nio dagar till Singapore-Brisbane ! (där har jag inte varit på 2.5 år men vi har den flighten!)

Flightdeck var trevliga och roliga, Cabin managern var jättesnäll och trevlig och alla i crewet oxå. Det var 4 killar i crewet och det är ganska ovanligt, men roligt! Det är roligare när man är mixad grupp och man får roligare samtalsämnen och trevligare atmosfär, oftast!

Flighten var helt full till Frankfurt men jag jobbade i första klass köket så jag var rätt nöjd ändå. Väl framme på hotellet (som ligger på flygplatsen) så bytte vi om och 6 av oss gick ut och åt. Mmmm jag åt smarrig korv och carbonara och drack Weissbier. Mumma! Sedan skulle vi tydligen fortsätta till Hooters som öppnat för ett tag sen på frankfurts flygplats...
Jag har aldrig varit på Hooters förrut men ni som har det vet ju hur det funkar. Alla servitriser är tjejer och dom har på sig minimala oranga shorts och ett urringat linne. Snacka om förnedrande ställe att jobba på!
Dit gick jag alltså med fem killar och så  jag, kände mig lite udda! Det var mestadels män på Hooters kan jag lugnt tillägga!
Killarna jag var där med sågade iaf den tyska versionen av Hooters, dom tyckte att brudarna var alldeles för fula.... ja ni hör ju. Jag är glad att jag INTE jobbar på Hooters!
Vi tog iaf bara en drink där och sen var det i princip dags att gå och sova, eftersom vi skulle iväg igen hemåt till abu dhabi vid nio på morgonen dagen därpå.

Flighten hem var på ett två zone flygplan, dvs bara med Buissnessklass med 22 platser och en stor ekonomiklass som rymmer 240 pers. Vi började boardingen och flighten skulle vara helt full, men efter en lååång boardning så visar det sig att hälften av passagerarna inte kommer att hinna med flighten eftersom att dom är fast någon annanstans i plan försenade pga snön. Oj vad vi grät.... ;)

Det slutade med att vi hade 13 pax i Buissnessklass och 140 i ekonomi, världens softaste flight hem med andra ord!
Däremot blev även vi försenade i 1.5 timmar pga snön och det var ju lite smådrygt, men vi kunde ju trösta oss med att äta upp all extra mat i buissnessklass köket under flighten hemåt :)

Det var härligt att vara på en layover igen och jag kan inte fatta att jag inte har någon fler denna månad!!! Helt sjukt.... jag är inte van att va i Abu i sådana här långa perioder! TUR det är vinter nu iaf, bara 25 grader ute på dagarna. Man kan verkligen andas!

Det roliga är att jag klär mig typ som om det vore svensk september nu när jag går ut, men det är juy lika varmt ute som en BRA svensk sommardag! Dvs bikini läge, men man blir lite skadad i detta land! jag skulle aldrig få för mig att doppa tån i havet nu i december. Huvva se kallt! hihi!

kram och hej!



Så här går dom klädda när dom serverar. Fast denna bild är lånad från nån Hooters i Texas.



Jag förstår att det finns folk som protesterar mot Hooters.
Jag håller med kvinnan till Höger!!!


Husmodern

Ja nu har man bakat så det räcker och blir över för detta år, eller tills nästa jul kanske!
Man lär ju inte bli smal om man ska hinna trycka i sig alla dessa bakverk innan dom nått expiry date...

BILDBEVIS


Hemgjord



Bakning på hög nivå... ser ni det arabiska inslaget??



Här går det undan!!!!!



Finfin produktion av lyx kvalitet



vissa peppisar höll inte direkt måttet ;)



titta noga så kanske ni får er ett gott skratt!



Adios!

Nu vet jag!

Läste nyss i Aftonbladet en lista över världens 50 dyraste länder att semestra i, eller ja nåt sånt. En sådan där lista där man jämför vad en big mac kostar och hur dyrt det är med en kilometer taxi och så vidare.
Filipinerna ligger på 37 jämfört med Sverige som då är 100. Alltså förstår ni ju att allt under 100 är billigare än Sverige och tvärtom.

Förenade Arab emiraten hamnade på 103! Så nu vet jag varför pengarna försvinner så attans fort från mitt konto... jag lever ju i ett land som är 3 procent dyrare än Sverige, och Sverige är dyrt!
Sverige är 7e dyrast i Världen enligt listan jag läste, och det stämmer säkert eller vad tror ni?!!
När man läser det finstilta så var det dock bara dyrare med Öl, Vin och en hotellnatt i UAE, än motsvarande i Sverige. Allt annat var faktiskt billigare här i UAE.....
Säger det kanske en del om mina konsumtionsvanor i detta land...... ;) ha ha ha!
En big mac kostar bara 26 kronor här i öknen, men det hjälper ju inte mig eftersom jag aldrig köper det om jag inte har något annat val för att inte svälta ihjäl..., typ!

Men det är grymt dyrt att köpa en flaska vin på restaurang här, minst 300 kronor får man punga ut, men på det flesta restauranger så startar priserna på 400 kronor eller till och med på 600 kronor.... det är sjukt ju! Inte konstigt att man väldigt sällan går ut... Ett glas vin kostar ofta 90 kronor och ni vet ju själva hur mycket man får i glaset då!


Jag kan ju trösta mig med att jag iaf får tvätta händerna i riktig champagne varje gång jag jobbar !! Det är inte alla som har den möjligheten va!
Vill man ha riktigt mjuka händer så är det bästa knepet att ta lite strösocker, typ en matsked, och en flaska champagne, helst nästan full, och sen är det bara att hälla skumpan på händerna, ta sockret och skrubba noga, avslutas med sköljning med mer champagne (vitt fin funkar oxå) och när den e slut avslutar man med lite varmt vatten!
Bäst följs denna behandling av en insmörjning av dyr handkräm som finns på toaletterna i buissness och första klass :)

Helt sjukt egentligen.....hur många brukar tvätta händerna i skumpa liksom... det brukar jag tänka när jag står där och skrubbar (eller ofta har jag inte tid eftersom detta alltid sker just innan landning, så av tidsbrist måste man då hälla ut skumpan i toan istället). Det hugger lite i hjärtat varje gång man häller ut drycken. Man hade liksom gärna druckit upp den istället!

Adios!




Tråkig månad

Oj den där rubriken låter ju inte alls bra eftersom det är december och jul och nyår och ja.... december borde väl vara en superrolig månad???!!!
Men här i öknen så är det ändå lite halvtrist... det är mest..öken!

Julstämningen vill inte riktigt infinna sig när det inte är snö och kyla! FAST att jag har pyntat mitt hem och lyssnar på svenska julsånger varje dag!

jag har ett sådant otroligt trist jobbschema denna månad, det sämsta sedan jag började flyga för 3.5 år sedan!
Jag har hunnit flyga till kuwait och till bombay, ikväll ska jag till Karachi....
Sedan har jag Erbil (Irak), Doha, Bahrain, Bombay igen, Cochin, Athen och en minimal layover i Frankfurt på 15 timmar. Inte så mycket att hurra för alltså!!!
Inte en enda gång denna månad kommer jag få strosa runt i någon europeisk stad och mysa och känna julstämning eftersom jag kommer att vara i UAE heeeela månaden! ja förutom 15 timmar på Frankfurts flygplats då.... ICKET att förglömma ;)

Har iaf bakat lussebullar igår och gjort en pepparkaksdeg idag, peppisarna skall bakas imorrn. Lity mys me tjejerna blir det då.

Kram på er alla!


Sverigebilder del 3

Pysselafton med släkten!
En tradition som startade typ 1974-
Still going strong!


alla i full gång


pyssel pyssel pyssel


min snygga snögubbe



jag o mamma


pysslandet börjat avta...


Årets produktion



pyssel


Pyssel på hög nivå!



Coolaste julparet



julklappsutdelning


ölande tomte med flickvän


Bästa pysselaftons julklappen!


kram och hej

Sverigebilder del 2

Snö och kyla





bad-ankor :)





sugen på bada blev man....inte



Julmarknad på gammlia











kallt var det!







Umeå 1-8:e dec, bilder del 1

Trevlig kväll och natt me brudarna som startade på IKSU spa och slutade på REX, med en mellanlandning hemma hos Mona därimellan. NICE!



Världens vackraste vän med nyfärgat hår :)



Gammal vän med ny bäbis!


Mamma material? hihihi


I solrummet på IKSU spa! Brun blev vi ..



Brudgänget som överraskade och tog mig till denna mysiga plats!



hemma hos Mona fortsatte myset


finfint


gissa hur glad jag var här.. :)


mums mums tugg tugg


Jag och Marie och två mojitos :)


Singstar, självklart vann jag när jag duellade :) Jag och singstar är ett bra team!


Tvillingar?




Kram och hej

Phuket 24-29 nov

Lite bilder från jag och Mammas minisemester i Thailand!


Skumpa på morgonkvisten i Buissnessklass på väg från Abu till Bangkok.  helt rätt!




Det var inte riktigt lika lyxigt på Airasia mellan Bangkok och Phuket, men glada var vi ändå!




Varmt välkommen kände man sig :)



På väg till playan


Kata Noi, fin strand!


Bad trots manet-skräck .... tittade många gånger ner i vattnet!



Poolbad utan maneter!


Utsikt från vår balkong. Underbart!


söt kisse!


Thai delikatesser


Jag och mamma


mys




poolområdet


Viktigt!!


Vackert!

Thailand är ett trevligt land, lätt att man glömmer hur bra det faktiskt är!

kram och hej!

Hemma! eller tvärtom....

Är nu hemma i Abu dhabi igen! Efter en underbar semestertid som innehöll både sol och bad i Thailand och kyla och snö i Umeå. Gissa vad jag uppskattade mest? Rätt gissat!
Åhhhh vad underbart det är med riktigt fin vinter med snö och sol :)

Nu börjar ekorrhjulet här igen, men jag valde att mjukstarta med en sjukskrivning :)

Vi hörs när jag har tid och lust och då kommer bilder från semestern!
kram!

RSS 2.0