No words needed

Har ätit den godaste måltiden på flera månader, kan inte ens minnas när jag åt något som var godare än detta. Alltså förstår ni att det var riktigt gott ;) !
En fet 350 grams oxfile bit fylld med jalapenos och fetaost, med en klick kryddsmör på toppen. Serverat med härligt potatismos och en smarrig pepparsås. Till det drack jag tre glas sydafrikanskt rödvin.
Say no more.
Jag Betalade 220 kronor för detta. Hur billigt är inte det???
Allt vin vi drack under middagen var complimentary eftersom vi är crew, väldigt värt för där sparade vi säkert flera hundra kronor. BullRun heter restaurangen. rekomenderas verkligen!

tack och godnatt för mig!

(har försökt nu i en timme att ladda upp ne bild på min goda måltid, men icket, vet inte vad som är felet)
Ni får helt enkelt avnända fantasin när ni ser min stek framför er!
hihi!


Till Kapstaden och tillbaka

Klockan kvart över tre ringde telefonen och väckte mig inför min flight till Kapstaden. Kvart över tre på natten alltså.... gissa hur pigg man var då. Telefonsignalen for in i min dröm och till sist fattade jag att poängen och vaknade upp!
När man flyger från johannesburg till kapstaden så är det alltså inga nya passagerare som kliver på utan vi tar över flighten från ett annat crew som kommer från abu dhabi, och vi flyger de passagerare som skall till slutdestinationen kapstaden. I kapstaden plockar man upp helt nya resenärer och alla ska till Abu dhabi. Ingen får kliva av i Johannesburg men väl i johannesburg kommer fler passagerare på för att åka till Abu.

Hur som helst, vi hade typ 30 pers till kapstaden och 100 tillbaka. Jag jobbade i ekonomi klass eftersom vi nu flyger ett två zone flygplan. Med bara buissnessklass och en stor ekonomiklass.
Det var inte ett dugg ansträngande men dagen kändes bara såååå seeeeeeg! Vi var tillbaka i Johannesburg halv tolv på förmiddagen men det kändes som om jag gjort en lång nattflight så väl tillbaka på hotellet hoppade jag i säng!

Nu sitter jag här och ska möta upp crewet om en timme knappt. Blir kött och vin till middag. Ska äta som en hund! Åt både frukost och lunch i planet och det var ju inte direkt jätte upphetsande för mina smaklökar. Jag är rent ut sagt VRÅL-hungrig och nu kräver jag the real thing!

kram och hej!


Gamm-sminket sen flighten som jag till och med sovit i,
men jag ser ju fräschare ut med det än utan smink!


checka in mina "NOT-up to standard naglar" , har fuskat me nagellacket he he!

Johannesburg

Hej hopp allesammans!
Flighten hit gick bra, vi hade bara 11 passagerare i buissnessklass där jag jobbade så det var en rätt soft flight. Vi Landade halv fem på morgonen lokal tid (halv sju abu dhabi tid) så man var inte helt förstörd som man alltid är efter nattflighter till Europa tillexempel, där man landar kring nio abu dhabi tid.

Jag sov typ sex timmar innan jag mötte upp med tre tjejer ur crewet för en lunch. Vi tog hotellets shuttle buss till Nelson Mandela sqare, har aldrig varit där förrut. Det ligger väldigt nära hotellet faktiskt, man kan gå lika gärna, fast varför göra det om man kan åka buss gratis ;)
Nelson madela square är ett torg med massa restauranger runtom och det finns en stor mall precis bredvid. Samt en stor staty på the man himself......!
Vi åt Lunch på the Butchery Shop, tydligen är det en ganska känd restaurang, jag gissar att det är en restaurang kedja till och med. Jag åt smarriga revbensspjall med sötpotatis och drack vatten samt ett stort glas shiraz till. Betalade endast 200 kronor för detta! Total bargain!
Det är betydligt billigare att gå på restaurang här än i exempelvis Australien, maten håller i princip samma standard här som där.

jag har hunnit med en 45 minuters jogging och powerwalkning på den 223 meter långa innomhus löpbanan. Den är inte 400 meter som jag skrev förrut, men 223 meter räcker gott och väl också :)

Nu väntar jag på roomservice, var tvungen att snabbstäda lite nyss eftersom det såg ut som "HEJ KOM OCH HJÄLP MIG!!!" på rummet. Jag fattar inte hur jag lyckas slänga alla mina saker överallt på sådan kort tid! Jag gör alltid samma sak på alla hotellrum jag bor på. Av denna anledning så kan jag aldrig låta städerskorna städa mitt rum heller, jag hänger alltid alltid alltid "do not disturb" skylten på dörren. Vill inte att främmande folk ska vada runt i mina grejor ;)
PLUS, att jag tycker att det är helt onödigt att dom ska behöva städa ett rum som jag bot i i 48 timmar. Jag har ju själv städat hotellrum och det är ett tufft jobb, jag klarar mig gott utan städ och nya handdukar i flera dagar! Bättre att dom sparar på sina ryggar och sin tid!

Inatt blir jag väckt klockan tre och vi flyger mot kapstaden och tillbaka. Suck vad jobbigt!!! Är tillbaka på hotellet igen typ vid ett på eftermiddagen. Då blir det väl vila, gym och imorgon kväll blir det godmiddag och vin igen!! Mumma! Har ett ganska trevligt crew som tur är!


Me and the man!


torkat kött i skålar, Biltong heter det tror jag?, men nej jag vågade inte smaka!


Mycke vin som jag vill dricka upp!


Kort taget från korridoren på 17e våningen där jag bor, vy ner mot lobbyn på 12e våningen. Coolt va!


Lite småstökigt sådär.....


men mysigt ändå :)

Kram och hej!





Afrika här kommer jag :)

Hej hopp allesammans!
Här sitter en människa som INTE tycker att raggmunkar är speciellt gott. Men nu vet jag det iaf.
Om jag ska vara ärlig så tror jag att dom hade kunnat bli godare om jag hade haft alla ingredienser hemma så att jag kunde ha gjort en riktig smet!
Jag hade dock ingen mjölk, och det var ju så himla sent redan att jag inte orkade gå till affären. Jag kom nämligen ihåg att jag hade våffelmix pullver i skafferiet, så jag använde det till smeten.
Jag hade heller inget bacon,  som jag tror är ganska viktigt att servera till, för den goda salta smakens skull!
Lingonsylt hade jag iaf, annars hade jag ju såklart inte ens gjort raggmunkar in the first place.
Aja, inge mer sånna för min del tack. Åt tre stycken, snacka om degklump i magen alltså!

Såg massa avsnitt av Gossip girl igår oxå, la mig typ vid två igen. Perfekt för jag sov till tolv i dag. Har med andra ord just ätit frukost. Om någon timme eller så blir det gym, sedan handla lite mat och göra lunch. Middag äter jag ikväll i planet tänkte jag.

Det är långt till Johannesburg, åtta timmar tar det nog iaf. Huvva säger jag bara eftersom det är en nattflight.... kommer bli jobbigt att hålla sig vaken!
Jag ser iaf fram emot min layover eftersom Hotellet vi bor på är så himla nice! det är ett femstjärnigt Radisson Blue hotell som ligger i Sandton som är ett fint område av staden. Det finns pool, enormt gym (med egen innomhus löpbana på 400 meter) gratis internet på rummet och hotellet ligger jättenära en massa sjysta restauranger.
Jag hoppas på god mat och gott rödvin och en allmänt avkopplande vistelse!

Vi hörs från Johannesburg!

Kram och hej, tack för mig!


Raggmunkar!

Klockan är tio på kvällen men jag är hungrig och kan sova hur länge jag vill imorrn så jag tänkte göra lite raggmunkar jag!
Det var verkligen inte igår man åt det vill jag minnas :)
Hann inte riktigt äta på beirut flighten så om jag ska lyckas sova länge imorrn så måste jag va mätt när jag lägger mig.

Jag har pickup klockan 20.00 imorrn för min Jo´burg flight så lika bra att jag sover läääänge imorrn. Jag kan ju aldrig sova på eftermiddagarna före mina flighter ändå numera.

nä nu måste jag göra smeten!

Kram och hej!

Mot Beirut

Hej hopp!
Nu blir jag snart upphämtad till min Beirut flight. Jag har ett öga som är helt rött av allergi så egentligen borde jag väl ringa in sjuk. Men att "sjuka sig" är inte min grej.
Jag vet inte vad det är i mitt hus, men troligen damm, mögel och asbest med tanke på hur fort man bygger upp ett massivt höghus i dett land. Det finns inte tid att bygga friska hus....
Eller vad vet jag, kanske är jag allergisk mot pollen, eller nåt.
I och för sig är jag aldrig utomhus nu under sommaren i Abu dhabi och vart pollenet ska komma ifran i denna öken där mitt hus ligger, det vette tusan! But u never know!

Tog ett kort på ögat mitt nyss, men jag hinner inte lägga upp det. Kanske ikväll men då har det nog (förhoppningsvis) gått över. Har haft problem me kliande ögon i ganska precis en månad nu.

Igår körde jag "Gossip girl" maraton för andra kvällen i rad. Japanen har lånat ut första och andra säsongen av denna serie som jag bara hört talas om förrut. Nu vet jag äntligen vem den där Blake Lively är. Skitsnygg!!! Henne vill jag va! Förstår att hon blivit känd efter denna serie.

Kram på er alla och ha en bra dag!

Jag hann lägga upp ett kort på ögat, håll till godo ;)



Visst ser ni att ena ögat inte mår bra idag ... :(

Internet

Kan berätta lite om hur dyrt det är med Internet i detta land. Jag och japanen betalar nästan 400 kronor i månaden för vårt Internet som är det absolut billigaste! 564 kb eller vad det nu heter. Det är med andra ord väldigt långsamt!! Vilket RÅN alltså!!
I sverige betalar man val kanske 200 kronor i månaden och då får man typ 500 ganger snabbare Internet ju!
Jag tycker det är skandal med Internet kostnaden här, därför vägrar jag att uppgradera till ett snabbare (som såklart e MYCKET DYRARE)
Hellre kämpar jag me mitt sega internet och betalar mindre (fast ändå mycket ju).
Om jag bodde själv skulle jag ju måsta betala 400 kronor själv i månaden. Hutlöst!

Har varit ledig nu i två dagar men imorgon blir det en tripp till Beirut.
Jag hade egentligen standby men jag ringde till kontoret och tjatade till mig en flight. Om man har standby får man bara betalt för tre timmar, men man är på standby i tio timmar, inte helt rättvist ju.
Min Beirut är 10 timmars duty och det blir iaf 900 kronor. Lätt värt alltså!
Denna augusti har jag jobbat mer än jag gjort på flera år tror jag. 149 timmar är jag uppe i när månaden är slut. Det är ju faktiskt nästan 40 timmar i veckan, precis som en vanlig arbetare :)
Men jag är glad jag jobbar mycket, Fredrik är på semester och Louise är också hemma i Swedala. Lika bra att jobba bort lite tid!

Sitter med Kristin och har nyss smällt i mig hennes hemgjorda äpple muffins. Gott gott! Alla kalorier jag brände på gymmet tidigare är nu tillbaka i min kropp ;) What to do!

Kram och hej från mig!


Hellre stoppar jag mina cash i min egen spargris än att ge bort dom till Internet bolaget!!!


Ruski Truski Belaruski!

Nya schemat kom ut igår, det tog en evig tid, men tillslut var det publicerat och vår nervösa väntan var över.
Jag är väl inte direkt supernöjd med schemat, jag har en chicago (jätte glad är jag för den), Paris och en massa trista turnarounds och Standbys.
Men jag och kristin fick iaf vår önskade Minsk!
Vi åker till Vitryssland den 7e september och rockar staden i 48 timmar ;) ha ha ha!

Det roliga var att igår morse så hittade en crew en kvarlämnad sak i planet,  jag såg det som ett hemligt tecken för att vi faktiskt skulle få vår Minsk!
Vad kan det ha varit som hon hittade?

Det hemliga tecknet




Det kan bli lite svårt att prata ryska TROTS vår nya super-ordbok....
Känns inte som att jag lärt mig det ryska alfabetet än alltså....
POCCN RPNNR COCKNR PCCAR.....
Står det ju..... hm.... inte så enkelt!


Tack och hej för mig!
Spatsiba!










Hemma bäst!

Borta bra men hemma bäst, thats the story of my life!
Självklart är ju riktiga hemma Sverige och framförallt UMEÅ, men oftast när jag skriver hemma sa menar jag ju Abu dhabi eftersom jag ändå bott här i tre och ett halvt år nu.

Landade fran Sydney igår morse, jag var så exalterad över att vara tillbaka hemma igen! Otroligt men sant.
Ens egen säng är ju ändå ens egen säng, även om det är väldigt roligt att åka världen över och bo på hotell.
Ja det ska jag inte sticka under stolen med, jag älskar att bo på hotell! Oftast är deras sängar långt bättre än min egen stenhårda brits hemma ;)
Men kuddarna är inte alltid lika bra, finns det nå värre än en för tjock kudde? ibland bannar jag mig själv att jag inte tog med mig min egen kudde i resväskan. För om kudden är för hög och hård, ja då lider jag verkligen!
I sydney var sängen, täcket och kuddarna underbara så jag sov så sjukt mycket att jag inte kunde sova en blund på planet hem, men det gjorde inte så mycket. Vi hade bara en passagerare i Forsta klass, inte så värst jobbigt  för mig ha ha!

Igår bjöd jag gamm-farfarn Mattias på middag, han blev inte så lite imponerad när han fick tre rätters så där på en vanlig onsdag. I och för sig skippade vi desserten, om man inte räknar kaffe med bailys i som dessert.... :=)
Vi drack gott rödvin och hade det väldigt trevligt, det bor en liten housewife i mig det vet jag!
När Mattias hade åkt hem gick jag över till tjejerna i andra byggnaden, det var midnatt redan (dvs min normal sovtid hihi) men jag blev andå kvar i flera timmar. Hoppade i säng kring tre i natt.

Så nu sitter jag här och har just ätit frukost, klockan e kvart i ett. oops!
Köpte WASA hårdbröd igår på affären i mitt hus.
Plus: Att dom ens säljer WASA hårdbröd i affären
Minus: Att ett litet paket kostar hela 45 kronor!!! Rån!
Men det är det värt!

Kram och hej från mig!


En natthalsning fran Sydney!

Hej hopp!
Klockan ar kvart over tre pa natten har i Sydney men i Abu dhabi ar klockan bara kvart over nio pa kvallen, det ar darfor jag ar vaken och pigg som en larka!
Jag hade inte planerat att stanna pa abu dhabi tid, men sa blev det anda.
Igar kvall nar vi kom till hotellet gick jag ut med piloterna, food and beverage managern och en annan tjej till den tyska restaurangen i The Rocks. (Ar sa less pa denna restaurang, varfor vill alltid flightdeck ga dit???) Ar man i Tyskland gar man pa tysk restaurang, men ar man i Australien finns ingen anledning ju!!! Aja...

Jag la mig typ halv elva igar for jag var verkligen helt slut. Jag hade hoppats pa att sova till sex pa morgonen och efter det skulle jag ta en powerwalk i botanical garden och sedan ata frukostbuffe och kanske titta i affarer efter det. Men tji fick jag. Jag vaknade 03.00 och var superpigg, kunde bara inte somna om sa jag sag tv till efter sex pa morgonen innan jag antligen slocknade igen.
Vaknade upp kvart i ett pa dagen och gick till frukost buffen, hmff.... menar LUNCH buffen! For mig var det 7 pa morgonen abu dhabi tid men tyvarr sa serverades ju ingen frukost langre. Sa jag fick ata lunch istallet och den var inte speciellt god. Det ar svart att pula i sig mat nar man e sugen pa mjolk o flingor!

Efter frukosten (LUNCHEN) sa hade jag tankt ga o kolla i affarer, eller ga en powerwalk.... men some how sa somnade jag i sangen och vaknade inte forran halv fem!!!! SUCK!
Jag kande mig nastan sjuk av att ha sovit for mycket, sa jag slangde pa mig klader och gick ut pa stan ett tag.
Tyvarr stangde ju affarerna sex sa efter det var det ju bara att ga hem igen, skulle dessutom mota upp ganget igen halv atta redan.

Vi mottes halv atta ikvall och gick till Darling Harbour for lite REAL FOOD!!! Dvs Steaks and ribs!
Jag at en combo av badadera och drack gott Shiraz till. MUMS! Mycket battre an tysk mat!!
Mumma vad dom e duktiga pa kott har down under alltsa :)
Efter det gick vi tillbaka mot hotellomradet och satte oss pa en pub i ett antal timmar o forsokte fa tiden att ga. Alla andra var oxa pa abu dhabi tid precis som jag.
Jag tanker va uppe till sex tror jag, ga pa frukostbuffen och sen hoppa i sang, och sova hela dagen fram till var pickup. Vi far se hur planen kommer fungera. Bra hoppas jag!

Hoppas allt ar bra med er alla!

Kram och hej fran mig!

Någon jag känner är lycklig nu...

Lycka är något platt.....







Helgen var räddad!
Tills köp -dj.......n slår till igen, vill säga!
och enligt rykten på byn så kommer det ske "sooner rather then later!"


Nu drar jag till Sydney, 48 timmars layover. Hemma igen den 25e på morgonen.
wish me luck!

Tack och hej för mig!




Min nya TV

FÖRE


Finn ett fel


Seriöst liksom..... TV:n dom gett oss är ju typ TUSEN år gammal !!!!!

EFTER


Finn ett RÄTT !!


Lite bättre TV liksom! (Men TV-bänken e grymt ful, jag vet!)



Voila!

Tack och hej!




Gym premiär

Har inte varit på gymmet sedan den 5e augusti. Inte gick det speciellt bra då minns jag också. Det var väl därför jag tog ett uppehåll!
Jag tänkte att om jag skriver här i bloggen att jag ska gå till gymmet idag, så har jag inget val,
Jag MÅSTE härmed gå till gymmet ;) !
Annars sviker jag ju alla trogna 15-20 läsare som jag har .... hihihihi!

Så härmed deklarerar jag att jag ska gå till gymmet om ca 1.5 timmar, LÄÄÄÄNGTAR! (?)

Har inte sovit jättebra inatt men en 50 minuter powerwalk på gå-bandet kan jag ju alltid göra!

kram och hej!


Uxbridge och Hounslow

I London gick jag ut med en annan svensk tjej ur mitt crew samt den rumänska cabin managern. Vi åkte först till Uxbridge. Buss "two two two" tog oss till detta mysiga ställe...

(Jag har inte lämnat hotellrummet på mina London layovers på över 1.5 år... skandal...)

Så det var verkligen på tiden att jag tog mig en titt bortanför Crown Plazas murar!!!









Mysig pub vi åt lunch på. Puben och trädgården var mysigare än maten var god om vi säger så... :)


Kolla vad vi HITTA!!! Fint väder, ute servering och en iskall Kopparbärs Cider!!! almost Sweden!!!


Det enda felet med denna bild var att vi inte befann oss i SWEDALA!! SAKNAR!!!


Min supernyttiga lunch! Bestående av rostbiff inrullad i Yorkshire pudding (smakar typ som tjockpannaka) med hälsosamma pommes och lite fräscha såser till! De där äckligt onyttiga ärtorna rörde jag INTE ! ;)


Uxbridge är en trevlig liten stadsdel tycker jag. Har varit där förrut men det är närmare tre år sedan. Tiden går så fort! jag och min fd "fru" Sofia (MISS U!!!) var där och partajade en gång i tiden när man fortfarande var ung, snygg och nyutexaminerad flygvärdinna :)
Innan man blev desillussionerad och sliten ha ha!

Efter att vi ätit lunch så hoppade vi på 222 bussen igen och åkte till West Hounslow. Även kallad guds glömda stadsdel... ;)
Där är det INTE mysigt och jag skulle inte vilja strosa omkring där efter att affärerna i deras centrum stängt. Nu är jag ju ingen "Londons stadsdelar expert", men jag vet jag jag tror och ser! Och i Hounslow vill jag inte bo!
Dom har iaf en Primark, alla cabincrews favorit affärskedja. det var därför vi åkte dit.
Egentligen förstår jag inte varför. Det mesta inne på Primark är billigt skit! Ja just ja, Billigt var ordet!
NU minns jag varför alla alltid vill åka dit o shoppa!
Jag måste erkänna att även jag kom ut med en påse i handen. MEN jag hade LIKA GÄRNA kunnat vara utan det jag köpte!
Jag är inget fan av Primark, varken nu eller förrut. Fick bara det bekräftat ännu en gång! Bra att komma ihåg!



Kram och hej, nu är det läggdags för mig!


Stress stress TRÖTT !

Herre min je.....
Sitter här vid bordet och pustar ut.... liksom PUSTAR ut med långa pust och försöker varva ner!
En kopp te står framför mig, kanske kommer det hjälpa lite.
Det är inte så ofta jag känner mig stressad, eftersom mitt liv och livsstil inte är speciellt krävande.
Jag gissar att jag lever i en drömvärld, detta som jag nu upplever som stress, är egentligen INGENTING mot för vad som kommer sen, i ett annat liv, i en annan tid!!!
Jag har liksom glömt bort att det är så här folk har det i veckorna, de som lever 9-5 livet.
Att man vaknar, jobbar, har ett par få timmar "ledigt" när man måste handla, laga mat, tvätta, städa, plocka, diska, för att sedan sova och vakna igen och jobba igen! Om och om igen...fem dagar i veckan, 48 veckor om året !

Normalt sett så jobbar jag en flygning, till exempel som min London flight jag nyss gjorde. Jag flög till London, hade 24 timmars rest där, och sen flög jag hem igen. Efter en flight har jag nästan alltid 24 timmar emellan, det är så jag är van att ha det. Men nu hade jag ju Beirut direkt efter min London och jag känner mig verkligen heeeelt slut nu!
Jag fatta ingenting när vi gick av planet, hade någon frågat mig vad 2 plus 2 är hade jag svarat Chicken or fish? Jag var så trött...... Autopiloten var på... ingen som körde i hjärnan!!!

Kom hem till lägenheten typ tjugo över nio nu ikväll, och jag satt som bäst och funderade på vad jag skulle laga för mat (hann inte äta nån middag på flighten, Beirut flighter är Terriiiible!! ;)
Jag hade inget hemma och inget i frysen.
Då ringde Louise, SUPER stressad från bussen och meddelade att hon heller inte hade ätit men att hon hade köttfärs i frysen om jag ville laga till nåt hemma hos henne.
Jag plockade ihop lök, krossade tomater och mig själv och sprang upp till Louise där det var totalt kaos. Sen kom Louise inflygande och hade exakt 50 minuter på sig innan hon skulle iväg till flygplatsen för att flyga hem mot Sverige!
Jag lyckades iaf svänga ihop en köttfärssås med pasta, samt diska all hennes gamla och nya disk, innan dessa 50 minuter hade gått.......
Hon var så stressad att det smittade av sig så nu sitter jag här som sagt och pustar ut.... :)
Är så himla trött. Är egentligen inte så stressad kanske. Men TRÖTT!!!

Glädjer mig åt Louise som bara är några flighter och X antal timmar ifrån Sverige nu, njut gumman av varje sekund. Vi avundas dig!!

Nu är jag iaf ledig i 3 dygn ganska precis. S:K:Ö:N:T !!!!
Sen ska jag iväg till Sydney, blir kanppast någon dans på rosor den flighten heller.... ;)

Kram och hej från mig!

Mycke jobb!

Hej hopp!
Kom hem från London för några timmar sedan och då kan man ju tycka att man kan få va ledig o slappa lite ett par dagar (London flighter är terrrrible!)
Men nej, imorgon bitti klockan nio ringer väckarklockan för jag ska iväg till Beirut och tillbaka..... suck!

Har blivit dåligt me bloggande nu ett par dagar, har liksom inte haft tid!
Men imorgon kväll när jag landar så e jag ledig till och med kvällen den 21a, härligt!
Har en del att fixa med!

Jag kan iaf avslöja att jag köpt något för mina födelsedags pengar som jag fick av familj och släkt :)
Något stort, platt och svart som man kan ha i vardagsrummet :)
Jippie!

Nu fattas bara att skaffa ett TV-kanals abonnemang som enligt rykten kan ta längre tid än lovligt att få hit!
Tills dess tittar jag på tv4play och svtplay på min älskade Iphone!!!!
Önskar jag kunde koppla in iphonen till Tv:n så jag kunde se svensk TV på TVn!

Kram och godnatt!

Världs-god middags mat!

Igår lagade jag den godaste maten jag lagat på typ ett år!!!??
Louise höll oxå med mig om att det var årets typ bästa måltid vilket måste ses som ett väldigt bra betyg!
Självklart ska jag dela med mig av receptet.....!!!
Hittade ett recept på Ica:s hemsida men jag gjorde om det lite och det blev garanterat till det bättre!

Folie paket med lax och grönt

för 2 personer (tjejer)

6 potatisar lagom storlek
1 stor morot
1/2 gul lök
1/2 liten purjolök
ca 350 gram laxfile
10 körsbärstomater
150 gram Fetaost av god sort! (inte från en burk där fyrkanter simmar i en olja!!)
1 citron
Dill, Färsk
1 dl vitt vin
1 dl grädde
salt
peppar

Skär potatis och morötter i lika stora bitar, ganska små bitar skulle jag rekomendera (går fortare i ugnen)
Strimla lök och purjolök
Laxfilen skärs i kuber, inte så stora. (detta kan göras medan allt annat puttrar i ugnen)
Körsbärstomaterna sticks med en gaffel, det gjorde iaf jag.

Lägg två stora ark folie på en plåt, forma runda "skålar" ca 15-20 cm i botten.
Lägg ner potatis, morot, lök, körsbärstomaterna, dill samt salta och peppra. Pressa över en halv citron i varje paket. Häll på grädde och vin. Stäng paketen där uppe och in i ugnen i ca 40 minuter i 225 grader.
(jag har ju inga gradantal på min ugn, jag hade på varmaste iaf, det tar ganska lång tid för potatisen och morotterna att bli mjuka.
När det känns som att det är 10 minuter kvar på potatis o morot så lägger man i laxbitarna och fetaosten och sluter folien igen och "gräddar" i ca 10 minuter till, tills laxen e klar.

Voila!
ät och njut!


Louise kom direkt från Chicago-flighten till mitt middagsbord!
Gissa hur tur hon hade!

Trivandrum by day ;)

Efter damaskus layovern så skulle vi flyga vidare mot abu dhabi och sedan österut mot indien. Detta visade sig ta längre tid än vanligt eftersom att inchecknings-systemet på Damaskus flygplats låg nere....
detta resulterade i att vi blev nästan två timmar försenade från Damaskus när vi äntligen kunde lyfta.
Planet var smockfullt, 120 pers i ekonomi och 20 i buissnessklass.

Dessa 20 buissnessklass passagerare betedde sig mer som 20 vilda vildar i djungeln. Jag var chockad över hur illa det såg ut och hur illa vissa av människorna förde sig! Det var fullt med osnytna ungar som hoppade runt och skrek, allt låg på golvet, barn sov på golvet, matbrickor placerade i mittgången, med mera...
Och nu snackar vi alltså Buissnessklass! och passagerarna var inte uppgraderade heller så vi kunde inte förklara beteendet på grund av det ;)
Som tur var hade jag ju de där två timmarna på ground då jag hann förbereda ALLt inför flighten, annars vet jag inte om vi hade hunnit klart servicen innan det var dags att landa!

Väl framme i Abu dhabi var vi inte så säkra på om vi faktiskt skulle vara lagliga att fortsätta flyga till trivandrum, men tydligen så var vi det. Så det var bara att hoppa in i bussen, byta plan, och välkomna 136 nya passagerare ombord på flighten till Indien!
Planet var smockfullt, men flighten var ändå som en ljuv dröm jämfört med den föregående! Tur var väl det med tanke på att man var RÄTT så trött vid det där laget!

Vi landade kring fem på morgonen lokal tid på Trivandrums flygplats, anlände till hotellet som bjöd på gratis frukost, för att sedan STUPA i säng!!
Har aldrig sovit så gott som jag sov den morgonen alltså.....! Dock blev sömnen inte så lång eftersom att jag och en av tjejerna i crewet mötte upp klockan två för att åka till Kovalam Beach!

40 minuters Tuk Tuk färd på skumpiga vägar senare anlände vi till Havet och här kommer lite bilder därifrån!


I tuk tuken på väg mot kusten, checka in "taxametern" ! Den användes dock ej ;)


Blev glad när vi såg skylten och insåg att vi var nära!


Grönt och skönt!


Havet!!! Tänk att synen av ett hav kan göra en så lycklig!


Vilt och vackert. Det är monsun säsong och därmed blåsigt och stora vågor!




Närkontakt med havet :)


Check thoose out!!!! Coolaste gänget i stan helt klart!


Jag ville också vara med i gänget! Det var dock inte gratis....
(ps jag försökte INTE strypa kvinnan till höger om mig även om det ser ut som det !)


Jag betalade 50 rupee och fick även hålla i en av deras ananas ;)




Röd flagg var det visst, med all rätt!


King of Kovalam! Queen kanske jag borde ha skrivit....!


Blåsigt var det kan jag lova! Håret flög överallt


"Huvudgatan" a.k.a "The corniche" i Kovalam :)


På en restaurang åt vi en sen lunch


Min fish curry! God var den kan jag lova!


Vackert


Kovalam beach är en av de kändaste bad och sol resemålen i Indien sedan 70-talet. Kännt framförallt bland Hippies från Europa och Israel! (Googlade lite på internet och hittade den informationen)

Och ja det fanns en hel del västerlänningar där, mötte nog ett tjugotal iaf, trots att det är lågsäsong nu.
Folk åker dit för att röka gräs och hålla på med flummiga Ayurveda behandligar /kurser ;)
Alla tursiterna vi såg var klädda i typiska backpacker kläder och var i 25-30 års åldern eller äldre och såg lagomt alternativa ut.
Kul att ha varit där!
Själva staden Trivandrum verkar helt menlös och har inget av intresse att utforska. Hann ju ändå se en del av staden när vi åkte tuktuk igenom den.

Hotellet vi bodde på inne i stan är JÄTTE fint. Kolla in det på:

www.tajhotels.com/Business/Taj%20Residency,TRIVANDRUM/default.htm

Kram och hej för mig!















Damaskus by night

Vilken mysig stad Damaskus var! iaf kvällstid då den tusenåriga gamla stadsdelen verkligen kom till sitt rätta! Souken, mosken, gränderna, mimosaträden, ja det var annat än vissa andra ställen jag vet om....!
Önskar dock att jag hade haft mer tid och ett annat sällskap på denna trip, så hade det blivit mycket bättre!
Vi var fem crew och två kaptener. I Damaskus var det bara jag och kaptenerna som gick ut, alla de andra tråkmånsarna låg inne på hotellrummet. Jag fattar inte hur man kan prioritera sitt hotellrum framför en kväll i världens äldsta stadskärna!

Här kommer lite bilder!!




Utsikten från min balkong. Ja vi hade faktiskt balkong på rummen! ovanligt men I love it!


Inne i souken, som är världens äldsta om jag inte minns fel




Traditionell syriansk kaffe försäljare, by the way, kaffet smakar gott!


överlycklig var jag över att få vandra i den myllrande souken!


En liten romersk pelare så där mitt i allt :)




En liten titt in i världens äldsta moske, hade väldigt gärna gått in men kaptenerna ville
äta så jag fick nöja mig med en sneak-peak!


en tom gränd


Är det bouganvilla det kallas det som växer mellan hustaken? vet ej, men fint är det!


Restaurangen vi åt på hette typ (nä du det minns jag inte alls!!!)
Det var iaf en stor innergård med balkonger runtom där man oxå kunde sitta


hubbly bubbly, libanesiskt öl och nånting att stoppa i munnen,  inte helt fel :)


Goda oliver, fast jag ska erkänna att dom såg godare ut än vad dom faktiskt var ;)


Middags gänget, undra vad de andra gästerna trodde. troligast att jag och First officern va ihop och att kaptenen var min eller hans pappa!?
De andra middagsgästerna tänkte nog hur som helst att "GUUUUU vilken tur dom där två karlarna har som får sitta bredvid HENNE!!"  hihihihihi

Kram och hej för mig!











Damaskus ar en fin stad!

Ah vad svart d e att blogga fran en iPhone! Damaskus e iaf fint. Lagger upp bilder sen! Kan oxa tillagga att facebook typ e sparrat har. Suck! Kram pa er alla, nu flyger jag snart vidare till Indien och Trivandrum.

Dubai versus Abu dhabi, SATC 2 ...

Kan det vara så att jag redan blivit äldre och tröttare nu när jag är hela 26 år och en dag gammal?
Jag är iaf så hiiimla trött idag alltså! Det kan oxå bero på att jag var tvungen att gå upp klockan 05.25 i morse för att sminka mig och flyga till Bahrain. Jag hade typ sovit 2 timmar på hela natten för jag sov verkligen dåligt i natt. Gissa hur kul det var att göra Bahrain flighten idag alltså....
Nej det var gräsligt jobbigt. Främst psykiskt, för  jag var så otroligt sömnig!!!

jag var dock hemma igen redan vid halv ett idag och försökte sova middag men tji fick jag, som vanligt gick det inte. Alltid dessa sömn-problemas....
Har lyckats se sex and the city 2, men tyvärr inte hela filmen än! Har väl kanske en tredjedel kvar. Helt ok verkar den väl. Men alltså jag stör mig grymt mycket på filmen "utspelar sig i abu dhabi" för det är inte mycket som jag känner igen. Till att börja med så finns det inte tillstymmelsen till en gammal souk här, och hotellet dom bor på ska ju föreställa Emirates palace. Men verkligehetens emirates palace är ju typ 100 gånger häftigare och snyggare och lyxigare, där har dom verkligen misslyckats med efterlikningen!
Filmen är inspelad i marocko, inte direkt i närheten av Mellanöstern ens!

Och andra sidan fick ju filmen inte ens spelas in abu dhabi, så jag skyller inte på dom som gjort filmen.
Någon måste ju dock ha mutat produktiones teamet för varför skulle Carrie och co annars komma på att dom skulle till just abu dhabi?????
"Dubai is out" "Abu dhabi is the new and cool place" som "shjeken" säger i filmen.
Alltså ???!!! Säga vad man vill om Dubai men nog är det 50 gånger häftigare än abu dhabi iaf!
jag tycker nog att jag har rätt att ha en åsikt eftersom jag trots allt bott här i abu dhabi i över 3.5 år och besökt dubai ett otal gånger!

I torsdags åkte jag och Fredrik till dubai by the way, vi åkte till Dubai mall som ligger bredvid Burj Khalifa (eller burj dubai som det hette innan hjälte abu dhabi gick in och räddade bygget från konkurs)
Burj khalifa är skyskrapan som är högst i världen, och alltså det är ett GRYMT högt hus!
Varje halvtimme mellan 18.00 och ett par timmar framåt så har dom ett vattenspel till arabisk musik som jag inte lyckats se förrän nu. Det är jätte häftigt verkligen!

Kolla in på you tube:

http://www.youtube.com/watch?v=w6-jgoqC4FQ

ska lägga upp några egna bilder jag tog men dom är inte så bra. Dessutom måste man se det live eller på film för att förstå det häftiga!








Imorgon åker jag iväg till Damaskus och sen till Trivandrum. Hemma igen den 11e !

tack och hej för mig!

Ung och vacker...fortfarande!?

Hej Hopp! Fyller tydligen 26 år idag. Oj känns konstigt att skriva. 26..... känns gammalt!
Hur som helst. Har haft en toppen dag med kära vänner och jag lägger upp lite kort.
Vaknade i morse och fick bullar och te på sängen, samt en IPHONE, en kettle bell och en elektrisk tandborste :) :)
Dagen har jag tillbringat på Radisson blu med Fredrik plus vänner. startade med brunch och blev kvar ända till kvällen!

Imorgon bitti ska jag flyga till bahrain på en väldigt okristlig tid på morgonen, så ingen sen natt för mig ikväll nej. Lika bra det, När man är hela 26 år så orkar man ändå inte med så mycket rajtan tajtan och asll night long längre ha ha!


Bullar till födelsedagen bakades redan den 4e, Check!


födelsedags blomma! Check!


födelsedags tårta! check!


Några vänner! check!


Poolhäng! check!


Pina colada! Check!


Männska som var ännu äldre och tröttare än jag! check!


Fint ställe! check!

Tack och hej för mig!
kram på er alla och tack för grattis hälsningarna!


En natt till Riyadh

Inatt flög jag till Riyadh och tillbaka. Det var länge sedan jag flög dit och till Saudi överhuvudtaget.
Det är en väldigt lätt flight att göra, flighten är relativt lång (1h 10 min) för att vara "kort". Så servicen vi gör ombord hinner man gott och väl med utan att stressa ihjäl sig fullständigt som man gör på flighterna till Doha, Bahrain, Muscat som alla ligger kring 40 minuter i flygtid.
Dessutom finns inga barer ombord eftersom att alkohol är förbjudet i Saudiarabien, det gör allting lite enklare för oss eftersom vi slipper göra pappersarbetet som följer med varje bar.

Jag hade det nog enklast utav alla, för jag var kökschef i första klass. Flighten var full dit, men det innebär ändå bara 12 personer vilket man lätt gör servicen till, jämfört med exempelvis Buissnessklass där det ryms 32 passagerare (och economy 248 pers, fast där är servicen naturligtvis annorlunda)
De flesta av våra första klass gäster bäddade ner sig i sin lilla svit och stängde dörren och sov :)
På vägen tillbaka hade vi inga passagerare i första klass, så jag satt i cockpit och roade mig med piloterna som var både trevliga och roliga. Väldigt enkel natt med andra ord!

jag tog lite bilder i första klass, tyvärr så är dom inte så bra. Har ju ingen vidvinkel på kameran.
Men ni får hålla till godo ändå...


Voila! Vår fina första klass ! Och snygga jag :)


First class passsenger....!

Tack och hej för mig!

The housewife :)

Check me out! En helt vanlig tisdags eftermiddage slänger jag ihop en shepherds pie till lunch bara så där.....!

Den som gifter sig med mig blir en lycklig en!


Sista finputsningen innan formen åkte in i ugnen!


Tack och hej för mig!

Matar på...

Nu har jag matat både min hy och min mage. Känns bra!
Kvinnan som företrädde hudvårds märket La prairie igår påpekade att La prairie MATAR huden och att det är därför märket såklart är bäst i världen (och typ dyrast).
Som tur var så fick vi lite småburkar och tuber i goodie bagen så nu ska jag köra med dom ett tag och se om jag känner mig yngre och finare :)


Maten mitt ansikte fick


Frukosten min mage fick. Notera: BREGOTT smör och ALLERUMS Greve!
Sommartid i abu är semestertid, folk åker hem till sverige och kommer hem med allehanda godsaker....!!



Har sovit halvkasst inatt trots att jag rent teoretiskt måste ha varit jättetrött. Hoppas jag kan sova senare på dagen eftersom jag ska till Riyadh inatt och pula på.
Flyger med ett av våra flygplan som har sviter i första klass, ska försöka ta kort på det inatt och lägga upp i bloggen!
Flög samma flygplan igår natt till Karachi, jag jobbade i forsta klass och vi hade dessutom tom kabin på vägen tillbaka, önskar att jag hade haft med mig kameran alltså.
I Karachi har vi ett tre timmars stopp innan avfärden på morgonen, så då får vi sova eller gå i duty freen om vi vill. Jag bäddade ner mig själv i en av dessa sviter, stängde dörren och försökte sova.
Det är väl det närmaste jag kommer komma att få använda dessa första klass säten! Det är visserligen billigt för oss att åka där som crew jämfört med fullt pris som vanliga resenärer betalar. Men ändå lite väl dyrt för att det ska va värt att välja framför till exempel buissnessklass!

Dagens fråga är om jag ska orka gå på gym eller ej? kroppen känns inte ens i närheten redo för någe ansträngning idag. Synd. Är så himla trött och sliten.
Ska gå iväg nu till affärn och handla mat, måste laga nåt storkok som jag kan äta till lunch och middag. Undra vad? kanske gör en shepherds pie ? det var länge sedan.

kram och hej!

Min första "goodie bag" , What a success :)

Efter att ha genomlidit 6 timmar av käcka små möten med duty free distribuenter på Aloft hotel, deltagit i ett cocktail party och stått och tittat på en prisutdelning utan att vinna..... så fick jag och Louise ÄNTLIGEN lön för vår möda!!!

THE GOODIE BAG!!!!

Måste säga att jag är RÄTT så nöjd.... bara en av parfymerna "Clive Christian" säljs för ofattbara 2400 dirham ombord på våra plan. Detta betyder inte att jag automatiskt tycker att den luktar gott. Men nästan 5000 kronor rikare är jag nu om man räknar till marknadsvärdet av denna parfym... :)

Efter att ha flygit Karachi inatt och efter det bara sovit 3.5 timmar så kan jag lova att det stundom var LIIIITE jobbigt att delta på detta event. Men det var värt mödan som tur var!!!

Kolla in mina bilder på godsakerna!


Min Moschino Goodie bag med alla gåvorna utanför :)


Totalt tolv gåvor fick vi av olika företag.
Aigner
Valentino
Bobbi Brown
Biotherm
Cacharel
Hugo Boss....mfl


Fina grejor :)


Fint märke på vår goodie bag, blir nog min nya strandväska

Tack och hej för mej!!!





En snabbis bara

Hej hopp!
Jag är tillbaka i landet utan grönska och skall snart göra mig iordning för nattens ljuvliga tripp till Karachi!
ska försöka slänga in ett inlägg ändå.

Manila var trevligt, båda vägarna var det inte ens halvfullt i buisnessklass och dessutom får man 2 timmars rest på dessa boeing flighter. Ganska nice att ligga och sova i två timmar utav åtta.
Väl i Manila så hann jag med att klippa mig och göra slingor på Toni n Guy, precis som planerat.
Dock var väl kanske inte priset RIKTIGT som jag hade tänkt mig, det gick på 6000 pesos och det är typ tusen spänn!!! Hallå, vi snackar ASIEN nu oxå. Hårklippningen var billig, typ 150 kronor, men slingningen var tydligen svindyr. Inte blev det lika ljust heller som jag hade velat, men alltså jag var mest glad att mitt hår ändå ser OK ut efter att ha låtit filepinarna gå lös i mitt hår.
Tacka vet jag Mona, då vet man att det blir bra!
Annars hann jag som inget mer i manila, jag gick på gymmet och sov. Åt en roomservice. Sen var det dags för hemfärd igen. utsvulten som en stackare landade jag i abu igår morse, kan inte äta maten som catering ger oss från Jakarta, Manila, Dhaka,.... nej det går inte! Måste dock erkänna att choklad croissanterna vi hade uppe i buissness INTE var att leka med..... mummselimums. Inte så nyttigt dock så jag stoppade mig själv efter tre...!

Igår hände inte mycket, bakade citronmuffins med Fredrik, eller det var egentligen bara jag som bakade. Dom blev supergoda. Mummmms! En annan fyller ju år snart så nästa bakning blir BULLAR, det ska bli intressant och se hur det går. Då behöver jag allt lite hjälp av karln dock tror jag.... knåda degen till exempel ;)

Idag blev det gym, som jag ju försöker gå på så ofta jag kan. men dagsformen var inte alls den bästa :(
Är väl lite sliten kanske sen Manila. Nu ska jag ju göra Karachi och Riyahd natt, kommer va ännu mer sliten efter det. Hatar att jobba natt alltså!

kram och hej!


Så här blev håret. OK måste jag väl ändå erkänna till min glädje :)




RSS 2.0