Plugg plugg plugg.....


Så här roligt har jag det just nu.....


Mina egna proffessionella anteckningar kvällen till ära....

Förhoppningsvis är jag FIT for FLIGHT imorgon efter denna plugg session :)


Jobbigt idag alltså!!!

Idag känns allting riktigt jobbigt.
Jag har väl aldrig riktigt trott på det där med PMS men det kanske är det jag har nu.??????!!!
Eller så är det bara IGSJVI-S , Typ ingenting-går-som-jag-vill-idag syndrom!!!!

Har försökt att få igång mitt banken via internet för typ femti elfte gången idag, har till och med åkt in till stan för att personligen besöka ett bankkontor för att få mitt internet-konto tillgängligt.
GISSA om det nu fungerar och allt är frid och fröjd? SVAR NEJ.
För femtielfte gången fick jag ringa till supporten i Dubai, för att ändå inte få någon vettig hjälp och nu ger jag upp för denna gång. Ska försöka igen på söndag...... SUCK!

Skulle dessutom betala internet räkningen, Louise var oxå med och vi skulle använda en gör-det-själv-maskin eftersom att internet/telefon företaget Etisalat har siesta mellan 1-5 på dagarna.
För louise gick det lätt som en plätt och för mig gick det svårt som en 7 rätters nobel middag......... INTE ALLS LÄTT med andra ord.
Fick stå där inne i den lilla lokalen utan AC och försöka ringa till Etisalats support hjälp, och inte ens det hjälpte, men efter lite om och många men så lyckades jag på nåt sätt få skiten att fungera. 700 kronor fattigare är jag nu.
Internet i detta land är svindyrt, och jättelångsamt! Bra kombination va!??

Kom hem till Plaza igen och jag var sjukt sugen på något sött, helst en svensk kanelbulle men det kändes ju inte så lätt tillgängligt så istället bakade jag och Louise en sockerkaka.
Tror ni att den blev god??? svar NEJ!
Om det var receptet (som louise inte följde) eller om det var den konstiga sockerkaks formen eller kanske ugnen som inte hade rätt gradantal, det vette gudarna.... men god blev den ej!
jag har aldrig sett en mer bränd sockerkaka i hela mitt liv, jag fick skära loss en halv centimeter runt hela kakan innan vi kunde äta den. mmm gott.... hm...!!!!

Sen kom jag nyss på att jag ju för tusan ska flyga Boeing imorgon och inte Airbus, DAMN!
Det betyder att jag nu måste sätta mig och plugga i flera timmar eftersom jag bara flyger Boeing ungefär två gånger per år och inte har en aning om hur den fungerar efter månader av bara Airbus....

Kan även tillägga att jag vaknade mitt i natten i natt av att mina ögon kliade som aldrig förr. Det har hänt flera gånger den senaste tiden. men alltså jag låg vaken i minst en timme och kliade, försökte att inte klia och bara plågades av tanken att jag inte kunde sova.
Så i morse gick jag till apoteket och köpte nån slags ögonspray som förhoppningsvis kommer hjälpa lite.-.----???
En (bra?)sak i detta land är att man kan köpa massor av mediciner över disk, utan recept, och billiga är dom också. Hur bra dom fungerar oftast är en helt annan historia...

Oj detta inlägg blev ganska negativt! Men ibland har man ju en pissig dag!
Imorgon ska jag till manila, hoppas att jag mår bättre då.
kram och hej!!!

VÄRLDENS härligaste duschcreme!!



Jag köpte detta tre pack med showergels i New york för ett par veckor sedan.
Har velat skriva ett inlägg om det sedan dess men har inte orkat ta ett kort på flaskorna ;)
Hitta denna bilden på www.philosophy.com hemsida.

Märket är alltså Philosophy och dessa tre duschkrämer luktar FANTASTISKT!!
Den med ananas-kokos luktar som en isglass man åt när man var liten
Den med apelsin-kokos luktar precis som dom där choklad halvmånarna man kan köpa i sverige, vad heter dom...?? ja ni vet nog vilka jag menar iaf
Den med lime lukt är oxå helt underbar!

Jag har provat många duschkrämer i mina dagar men dessa alltså, slår allt!!
Köp dom om du kan!!!

kram och hej!









Skräcködlan...

Igår eftermiddag när jag kom ut från mitt rum så skrek jag rakt ut när jag upptäckte att det rörde sig på golvet i hallen....
Det var en monster skräcködla som hade parkerat sig mitt på golvet och som rörde sig med o-förutsägbara intervaller....
Himlarns vad rädd jag blev alltså! i ett par sekunder iaf. Sedan insåg jag att den trots allt bara var några centimeter lång och säkert inte så jättefarlig....!

Jag försökte liksom jaga den mot ytterdörren men den var ganska långsam så jag lockade upp den på en sko istället. Jag bar ut skon i korridoren utanför ytterdörren, men jag tyckte lite synd om ödlan som skulle få fortsätta springa runt vilse i världens största hus. Så jag bar ut den på balkongen istället och där satt den snällt på min flipflop i minst en timme, innan den till slut försvann.
(Hoppas verkligen det var en utomhus-boende ödla eftersom att den annars troligen redan har svettats ihjäl vid det här laget!)

Försökte ta kort på ödlan men jag fattar ju inte riktigt hur min kamera fungerar så korten blev så kassa att det inte är någon ide att jag lägger upp dom. Men jag kan visa med streck här i inlägget hur lång den var:

____________________________________
____________________________________


Scary va? hihihi!


Men alltså VEM vill hitta en ödle-baby i sin säng liksom????
INTE JAG!!!

Hej då!





Augusti schemat

Igår kom Augusti schemat ut. Det är samma sak varje månad. Man längtar så att man nästan dööör för att få se sitt nya schema! Ett par dagar före den 25e (då schemat normalt kommer ut) går man runt som en äggsjuk höna och det enda man pratar och oroar sig över är över hus schemat kommer se ut. Jag kan väl kanske säga att det blivit lite mindre spännande efter tre och ett halv år, men de månader när man önskat lediga dagar i anslutning till sin semester så är oron inte ett dugg mindre än vad den var för tre år sen!

I Augusti hade jag inte önskat nåt viktigt, så egentligen har jag inte haft någon större anledning att längta efter oroa mig över schemat. jag har liksom inget att se fram emot ändå. Har ingen semester eller liknande så jag valde att önska en resa till Damaskus och Trivandrium. Gissa hur många andra som önskar den resan.....
typ NOLL!
Så självklart fick jag den!

I Augusti ska jag alltså för första gången få sätta min fot på Syriansk mark! Ett nytt land att kryssa på listan över länder man besökt ;) . Dessutom får jag vara 24 timmar i Indien, i Trivandrium, men i Indien har jag ju redan varit. Men det ska bli lite halvkul ändå! Man blir lite less på London, Paris, Sydney, efter att ha varit där hur många gånger som helst. Lite exotiska ställen som Syrien och Indien skadar ju aldrig!
Dessutom kommer jag ju ALDRIG kunna åka till syrien om jag slutar detta jobb, så lika bra att passa på att kolla läget!

Sen ska jag även flyga till London (inget nytt på den fronten nej)
Har även fått LÅNG Sydney, en layover på 49 timmar, rätt oväntat. Men jag är inte speciellt exalterad eftersom min bästa vän Pia råkar befinna sig i just Australien men INTE i Sydney!!! SUCK!
Sista layovern för månaden är Johannesburg, 48 timmar. Det blir kul! Mycket pengar ger den resan oxå eftersom att man måste flyga en sväng till Kapstaden där oxå fram och tillbaka.
Det var länge sen jag var i Johannesburg, tror jag var där i december. Dom har ju god mat och vin där iaf!
Synd bara att det är vinter i både Sydney och Jo-burg, brr brr!

Lite härliga flighter till Beirut, Karachi, Kairo och Bahrain hinner jag också med :) HÄRLIGT! Dessa flighter är alltid fulla med intellektuellt stimulerande individer...... ;)
Blir en bra lön i september. Det behövs alltid!

Min rygg känns nu lite bättre, fast nu har jag även ont i min vänstra handled.... hm.... för mycke roddmaskin kanske? eller mest troligast.... fel teknik när jag skriver på datorn :). hehe!

Kram och hej!

ont i ryggen :(

Här sitter en kviga som har väldigt ont i ryggen. Jag har ALDRIG ont i ryggen så detta känns inte bra.
Det började efter att jag hade haft min 4.5 timmar långa vila i flygplanets crewrest, jag måste ha sovit på nåt konstigt sätt alltså.
Jag har ont i nedre delen av ryggen, speciellt om jag stracker på ryggen. Det ar alltså ok att sitta som en hösäck, men det kan ju inte vara speciellt nyttigt liksom??
och om jag går eller står så gör det ont. snyyft!

Jag hoppas detta går över alltså. Ryggont är ju inte att leka med.
om 3 dagar ska jag flyga till Manila, det är en lång flight så jag hoppas verkligen jag är "frisk" till dess.

Tack och hej för denna gång!
Återkommer med ett inlägg senare, kanske om sydney eller nåt :)
Så här såg jag ut för nån vecka sen när jag skärde lök med sminket på.....!
Ungefär så här ledsen som jag ser ut på kortet, känner jag mig nu pga ryggontet!

Friday night ;)

Här i abu är det fredag kväll ikväll, egentligen är det ju torsdag det vet jag, men här är ju torsdag kväll en helg kväll.
Jag o Louise har ätit tacos, min japanska roomie högg oxå glatt in på taco buffen. Döm dock av vår förvåning när vi såg att hon åt tacosen med pinnar!!!! snacka om skills!

Kan ju oxå berätta att jag har fått flera presenter av japanens MAMMA! ?? Tydligen är det någon slags gest av respekt eftersom att vi bor ihop men jag är mer senior och har varit i företaget längre än henne. Haha det är så annorlunda det här med olika kulturer!

Idag fick jag reda på att vi ska börja flyga till Seoul i slutet av året, coolt! Jag vill jättegärna åka till sydkorea o kolla in läget! Allra helst vill jag ju flyag till japan, men eftersom jag inte är tränad för den speciella japanska servicen, så får jag inte....än så länge.

Imorgon ska jag flyga till sydney. dryyyyyyyyyyyygt

Kram och hej!

!
Noriko äter tacos med chop sticks!




Bio gånger två

Har sett "Inception" med Leonardo Di Caprio och "Knight and day" med Tompa och Cameron Diaz.
Betyg?
Inception var två och EN HALV TIMME lång............. minst en halv timme FÖR lång. Väldigt avancerad film som jag nog skulle ha förstått mig på battre om jag hade haft svensk text. Jag uppskattade den inte så himla mycket, men den hade en ganska intressant ide. Men i min hjärna blev det för komplicerat!

Knight and Day, ja den var väldigt lättsmält, o-verklighets trogen och helt enkelt ganska trevlig underhållning!
Tompa har pumpat upp sin gamla kropp o såg rätt nöjd ut med sin actionroll :)


Bio är roligt, nästa film blir SALT med Angelina Jolie. Har ingen aning om vad den handlar om men den hade premiar igår natt i Abu dhabi iaf!
Sommar i abu dhabi betyder BIO! (Har visserligen inte varit på hela sommaren, men nu ska det bli mer!)

Kram och hej!


Den komplicerade filmen..... rekomenderas ej för ett lätt söndags slappar mys!


Cameron och Tompa!

Lite bilder från paris!

Här kommer några bilder från Layovern i Paris :)


Middag på Le Place i Roissy


Världens godaste tomat och mozzarella sallad!


Världens näst bästa Michael Jackson


Mycket underhållande karl!


Den ivriga publiken Lousie och Denilson



SÅ ÅKTE VI IN TILL DEN STORA STADEN



Titta vad jag hitta!


Skål för världens dyraste cappuccino på Champs Elysse!


Vältrafikerad gata den där.....


Undra om det blev några bra kort.....?


Ett ganska så stort träd gjorde att jag såg ganska liten ut ändå ;)


Vet faktiskt inte vad för slags byggnad där framme. Men säkerligen nåt känt!


Jag och min nya vän


Kan ju inte INTE lägga ut bilder utan att Eiffeltornet får vara med på ett hörn!


Sen kom vi hem till hotellet igen


Louise pluggade biologi och jag njöt av både det ena och de andra


"Marabou Winter"
Vilket fiasko! Denna smak kan knappast ha blivit en storsäljare.
Vi åt två bitar och sen gick det bara inte mer.....smakade kvalmigt, sött och allmänt ofräscht!


En av många harar som bor runt hotellet. Söt!

Tack och hej för denna gång!



Int för dom som ä fattig, int!

Åkte in till den stora staden idag med nagra ur crewet.
Tog en liten brejk på en restaurang som låg längst Champs Elysee.
En cappuccino för 7.50 Euro
INTE ok!

Iband får man ju bara skratta åt hur extremt lurad man är när man äter på kända adresser/gator/stadsdelar i olika städer. Man betalar 300 procent överpris och får -300 procent sämre mat.
Tourist trap liksom.

Men vi hade en trevlig halvdag med mycket promenerande och många fotogrferingar. Paris är vackert, kan nog inte säga annat.

Nu dricker jag ett glas rödvin, mycket gott, flaskan gick på 10 euro så självklart är det gott.
Om det är NÅGOT som faktiskt är billigt i Frankrike, så är det ju vin!
Lägger man ut 100 spänn så får man ett riktigt gott vin faktiskt.

Klart på rapporten.

Hej svej!

From Paris with love :)

Har för mig att det finns en film som ganska nyss kom ut som heter precis "From paris with love"
Därav den fyndiga rubriken....ha ha...!

Sitter vid Louise dator i Louise rum på hotellet i Paris, eller ja, kan ju inte direkt påstå att vi befinner oss i Paris, snarare någonstans väldigt nära Charles De Gaulle. Roussy en France heter byn.

Vi hr nyss kommit tillbaka från en jättetrevlig middag på en häftig restaurang/bar som hette Le Place.
Vi åt otroligt god tomat och mozzarella sallad och sedan sea bass och potatismos till huvudrätt. Drack cola till. Det gick bara på 31 euro var. För att vara i Frankrike så tycker jag att det är riktigt billigt! Gott var det ju oxa!
Och tro mig, stället vi åt på var så coolt! det var en rktig lounge känsla, allting gick i vitt, lite neon färger, diskokula i taket och restaurangen var liksom uppdelad i tre olika rum. Man ville dra upp benen och sitta och mysa i stolen. Jättavslappnad stämning verkligen och jätte blandad klientel.
Vi satt nära tva brittiska kvinnor och innan dom gick så berattade dom att den ena servitören var jätteduktig på att imitera Michael Jackson och dom insisterade på att vi skulle be honom göra det senare.

Sagt och gjort vi frågade lite forsiktigt eller ja inte direkt ;). Han verkade iaf inte ha nagot emot att fa göra ett uppträdande.
Och vilket uppträdande! Han klädde ut sig och restaurangen släcktes ner lite och han gjorde en jättebra dans till "Smooth criminal". Jag log genom hela framträdandet eftersom det var så uppenbart att han verkligen gillade vd han gjorde och han hade berattat för oss om hus mycket han älskade Michael.
Vilken trevlig middagsavslutning alltså!

Kommer definitivt BARA gå till denna restaurang när jag kommer till Paris igen. Har aldrig varit med om att få en sådan trevlig service forrut. Fransmän är ju faktiskt lite svåra att ha att göra med.....det är faktiskt så!

Annars har vi inte gjort mycket idag, vi landade i morse och sov halva dagen. Hann me lite lunch och ett gymbesok oxa. Imorgon åker vi in till CITY klockan tio med gratisbussen. Får se lite real PARIS!
Vädret var ganska kasst idag, såg ut som att regnet skulle komma när som helst men det kom aldrig. Imorgon hopas jag på solsken. Tempen ligger på ca 22, såg på CNN att det är 29 grader i Stockholm, orättvist!!

Ha det bäst allihopa

Kram och hej!


Underbara Sverige del 3

Det tar himla lång tid att ladda upp bilder, det är därför jag fått lov att dela upp det i etapper...
Här kommer iaf del tre med mer bilder


En tävling som jag självklart vann!!! man har väl varit med förr  !


kvällens sista tävling.......


Vanns av norrbaggen nr uno, Espen!


Promenad dagen efter. Det söta värdparet Mattias och Pia


vacker sommaräng (ja jag är besatt av svensk sommar....)


i norrland var det lite kallare...... var tvungen att linda in mig i en filt i sommarstugan vid havet


Världens finaste sommarstuga 1


världens finaste sommarstuga 2


Vackra vännfors!


middag i ett förtält :) mysigt! (i husvagnen jag är delägare i ;) ) hihihi


lite bäbis mys me lill-Marie! Förrut var hon lill-Nicke. Söta lilla Ella!


Fina tjejer som ordnat överrasknings kväll åt mig!! :) Elin, Mona, Pia


Monas nya crib!


Fina Johanna och jag


Griseknoens största fiende..... grillmästaren Monana!


ute i natten....


jag och min andra halva!


sista dagen innan jag åkte till abu, kom värmeböljan till Umeå!
Anstormning på Nydala!


Underbara Sverige del 2

Här kommer fler somriga bilder :)
Dessa är mestadels från midsommarfirandet med alla underbara vänner


Picnic vid en strand någonstans i ett sommarstuge område utanför Åkersberga!


Svenskare än svenskt. Björkar, granar och en vattenspridare. V A C K E R T !


Världens smarrigaste grillade chorizo korvar! Sibylla 6-pack . Rekomenderas!



Midsommaren kan börja!


Midsommarkransarna har tillverkats! Malin, Jag och min lovely fd sambo Sofia!


Innan anstormningen av folk, framför partytältet!
midsommar puss i det vackra vädret!


midsommar lunch med ALLT man kunde onska sig!


Riktigt seriost midsommar firande på en äng bredvid!


ståtlig stång :)


"jag har en gammal moster, som heter Ingeborg...."




Underbara Sverige del 1

Tillbringade 16 underbara dagar hemma i varldens vackraste sommarland Sverige!
Hann med stockholms sightseeing, sommarstuge mys utanför Åkersberga, Midsommar i vackra Stäudd utanför Köping samt 9 dagar hemma i Umeå.
Har varken tid eller ork att beratta om allting men jag tänkte att bilder säger mer an tusen ord, så här kommer ett litet axplock ur min semester!



Sommarblommor på skansen (och en blek figur jag ej vill namna vid namn!)


Allsång på skansen en vecka före premiären! Man måste komma i tid för att få en plats!


Stockholm ÄR vackert.... det måste erkännas trots att jag är en Norrlänning... ;)


Klockrent! men vid närmare eftertanke är jag nog inte så kontinental ändå!


Lustigt värre i lustiga huset på Gröna Lund! Coneheads #2


En svalkande grevendals cider kändes helt rätt i värmen!


Räkmacka, öl och en rolig farbror med servett på huvudet, gör en trevlig lunch :)


lite orolig kvinna sittandes på ett sunkhak på Malmskillnadsgatan .....!




RSS 2.0